Tätä käytän yleisimmin kakkujen täytteenä. Käytän toki muitakin mousseja ym, mutta miksi lähtä hyvää vaihtamaan?  Tämä vaatii kyllä jonkin verran työtä, mutta on sen arvoista!

1/2 l maitoa

2 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

75 g voita

5 keltuaista

2-3 tl vaniljasokeria

5-8 liivatetta + vesi

5 dl vaahdotettua kermaa

Sekoita ja kypsennä kattilassa maito, sokeri, keltuaiset ja vehnäjauhot. Kypsennä keskilämmöllä, ja sekoita kokoajan, varsinki kun alkaa lämpeneen, palaa tosi helposti pohjaan. Paksunee huomattavasti kun on kypsää.

Ota kattila lämmöltä ja lisää voi ja liotetut ja sulatetut liivatteet. Jäähdytä laittamalla kattila kylmään veteen seisomaan, ja välistä sekoittaen. Lisää vaniljasokeri ja vaahdotettu kerma jäähtyneeseen seokseen.

Leipurinkerman voi ¨maustaa¨ maun mukaan esim: Mariannecrushilla, suklaalla, tutti frutti crushilla ym.

Itse lisään Mariannecrushin samaan aikaan kerman kans ettei marianne kovin sula. Sulatetun suklaan lisään heti voin jälkeen lämpimään seokseen.

Liivatteen määrän huomaa kokeilemalla, perus vanilja tai suklaa ohjeeseen ei tarvi niin paljoa. Mariannecrushiin taas laitan enemmän. Ja jos lisäät esim mansikoita tai vadelmia kerman sekaan, niin tarvii enemmän liivatetta.