Färskost fyllning: (1 cup = ca 2,4 dl)

200 g naturell färskost, rums temp.

1/3 cup (65 g) socker

1 ägg

1/2 tsk vaniljarom

Blanda färskosten tills den är mjuk. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till smeten är slät och fyllig (inte för mycket, då blir den för tunn...) Ställ åt sidan medans du gör chokladsmeten.

Choklad cupcakes:

1 1/2 cup (195 g) mjöl

1 cup (200 g) socker

1/3 cup (30 g) kakao

1 tsk bikarbonat

1/4 tsk salt

1 cup (240 ml) vatten

1/3 cup (80 ml) olja

1 msk vitvinsvinäger

1 tsk vaniljarom

Blanda mjöl, socker, kakao, bikarbonat och salt i en stor skål. I en annan skål blanda vatten, olja, vinäger och vaniljarom. Häll blandningen över de torra ingredienserna och blanda tills det är slätt (behövs inte vispa). Dela upp smeten i 12 american cupcakes formar (jag gjorde 24 mini cupcakes och 5 st american cupcakes av smeten). Lägg på några skedar av färskost smeten på varje.

Grädda i 175 C i ca 25 min eller tills färskosten stelnat och choklad delen är torr vid stickprov! Låt svalna och njut! Håller ca 3-4 dagar övertäckta i kylskåp.