Den här använder jag oftast som tårtfyllning. Jag använder såklart olika mousser mm också, men varför byta en som man vet är bra?  Den här kräver en del arbete, men det är det värt!

1/2 l mjölk

2 dl socker

1 1/2 dl vetemjöl

75 g smör

5 äggulor

2-3 tl vaniljsocker

5-8 gelatinblad+vatten

5 dl vispad grädde

Blanda mjölk, socker, äggulor och vetemjöl i en kastrull. Tillaga på medelvärme, rör om hela tiden, bränner fast väldigt lätt. Tillaga till en tjock och ganska fast konsistens.

Ta kastrullen av värmen blanda i smöret och det smälta gelatinet. Låt kallna i kallt vattenbad. Rör om ibland. Tillsätt vaniljsocker och den vispade grädden i den kalla blandningen.

Bagargrädden kan smaksättas med tex: Marianne crush, choklad, tutti frutti crush mm. 

Jag tillsätter Marianne crush tillsammans med grädden så den inte smälter så mycket. Smält choklad tillsätter jag direkt efter smöret i den varma blandningen.

Den rätta gelatin mängden hittar man genom att prova sig fram, vanlig vanilj eller choklad behöver inte så mycket gelatin (väl tillagad ingen alls). I Mariannecrush behövs det lite mer. Och om du tillsätter hallon eller jordgubbar i grädden så behövs ännu mer.